På ScandClinic känner 
du dig som hemma

Att besöka någon av ScandClinics vårdcentraler fungerar precis likadant som att gå till vårdcentralen i Sverige. Man betalar en patientavgift på 20€ så täcker Försäkringskassan i Sverige resten av besöket. 
Vi följer de svenska riktlinjerna för vård och enligt EU-regler har man rätt att få nödvändig och akut vård utomlands. Behöver vi skicka vidare remisser kan vi göra det också. Du som patient kan då behöva lägga ut för besöket och sedan få tillbaka pengarna från Försäkringskassan.

Provtagning

Behöver du ta prover regelbundet under din vistelse i Spanien är du varmt välkommen. Kontakta oss gärna några dagar innan provtagning för konsultation, eftersom vissa prover behöver tas tidigt på dagen då vi skickar dom vidare. Andra prover kan du få svar på direkt hos oss. Vi kan även skicka vidare svaren till dina läkare i Sverige. Första besöket kombineras alltid med ett läkarbesök.

Det är viktigt att du fastar i 8 timmar innan provtagning. Ta med dig aktuell remiss för varje provtagningstillfälle eller en journalanteckning från Sverige om du har fått ordination på att komma och ta prover hos oss.

Vi erbjuder drop-in för provtagning alla veckodagar mellan 09.00-10.00.


Besök hos läkare eller sjuksköterska

​​Vi erbjuder både bokade tider och drop-in till läkare och sjuksköterska på Costa Blanca och Costa del Sol. 

Våra läkare kan inte skriva ut narkotikaklassade läkemedel, det gör endast den statliga vården. Det gäller även mediciner mot ångest och ADHD.

På kliniksidorna hittar du mer information om öppettider och vad som gäller för respektive vårdcentral. 

Remiss

Om du är i behov av ytterligare vård, till exempel röntgen, bedömning av specialistläkare och i vissa fall även operationer kan vi remittera dig till andra vårdgivare. Oftast täcks vården enligt reglerna för nödvändig vård utomlands, men du får själv ta kontakt med försäkringskassan för besked om detta. Även egen privat försäkring kan täcka viss vård eller så betalar du vården själv. Självklart kan du även välja att fortsätta få din vård i Sverige.

Är du resident?

För dig som är resident eller skriven i ett annat land kostar ett läkarbesök 65€ exkl ev provtagning. 

Vi erbjuder även vårdabonnemang. 

Kostnad för vårdabonnemang 
Individ 11€ per månad, Par 19€ per månad, Familj 25€ per månad, 2 vuxna och 2 barn
Då ingår: Läkarbesök: 20€, Besök hos sjuksköterska: 10€ 

Abonnemanget tecknar du enkelt i vår reception.